LA ASAMBLEA DE ESTUDIANTES DE LA UAB PIDE DIMISIÓN DEL RECTOR Lluís Ferrer

Manifestación UAB Manifestación UAB

 

Un grup d’estudiants entra al rectorat de la UAB en protesta per l’actuació dels mossos
L’assemblea d’estudiants de la UAB ha demanat la dimissió del rector, Lluís Ferrer, per haver demanat la intervenció dels mossos d’Esquadra per evacuar la quarantena d’estudiants que s’havia tancat ahir a la Facultat de Filosofia i Lletres. Els estudiants diuen que és el primer cop que un rector de la UAB sol·licita la intervenció de la policia per una protesta estudiantil. Un grup de joves ha entrat avui al matí al rectorat per fer sentir la seva protesta, però ja n’han marxat.El rectorat de la UAB ha dit que va sol·licitar l’actuació dels mossos per preservar el material de la facultat.

 

La reivindicació dels estudiants

La quarantena d’estudiants s’havien tancat per protestar contra el procés de Bolonya i per demanar la derogació de la LOU i de la LUC. També havien aixecat una barricada a l’entrada de la Facultat, però van ser envestits a cops de porra pels mossos que en van ferir uns quants. Els sindicats estudiantils han convocat una vaga per a demà, precisament contra el procés de Bolonya.

Els estudiants deien que solament sortirien de la Facultat, si el rector declarava la UAB en fallida econòmica, perquè no pogués aplicar-s’hi el nou pla, d’acord amb una decisió aprovada pel claustre l’any 2001. Fa set anys, el claustre va aprovar que la UAB declararia la ‘desobediència activa a la LOU-LUC, i es negaria a aplicar els mecanismes d’entrada en vigor d’aquesta llei’.

Segons els estudiants, la universitat té ara un dèficit de més d’onze milions d’euros i calen més recursos públics per a garantir-ne la qualitat acadèmica, investigadora i l’equitat social. Un centenar d’estudiants han secundat les demandes des de fora de la facultat.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s